Производител: „МЕГАЛИТИ” ЕООД
Модел: БИО ЧАЙ ЛАЙКА ТРОНКА 50 g / MATRICARIA CHAMOMILLA
Наличност: В наличност
3.60лв
Всички цени са с включено ДДС
Телефон за продажби : 0882285015

Количество

БИО ЧАЙ ЛАЙКА ТРОНКА 50 g / MATRICARIA CHAMOMILLA

 

Състав: изсушен цвят лайка.

 

Помага при възпаление и камъни в бъбреците и пикочния мехур, болки в стомаха и червата, цистит, колит, при безсъние, главоболие; външно за лапи при рани и циреи, хемороиди, рани в устата, за гаргара при гърлобол, зъбобол, възпаление на сливиците. Добре е винаги да имаме от лайката под ръка заради противовъзпалителното и смекчаващо действие, в случай на грип, простудни заболявания, ангини. Пие се отвара от лайка или чай. При възпалителни заболявания на устната кухина е добре да се прави гаргара с нея, при гнойни ангини е хубаво да се направи гаргара с чай от лайка и лъжичка сода бикарбонат прибавена към чая, заради антисептичното действие на комбинацията. В козметичната индустрия, лайката се използва за изрусяване на косата и поддържането на свежестта на кожата. Приложението и е под формата на запарка или студен извлек. С лайката се мажат труднозарастващи рани, или се правят промивки при бяло течение, където помага поради своето противовъзпалително действие. Прилага се и при възпаление на лигавица на очите. При белодробни инфекции може да правите инхалации и гаргара с чай от лайка, особено в студените дни, когато простудните заболявания зачестяват.

Лечението с растението успешно може да се прилага както при възрастните, така и при децата. Ако решите да се лекувате с лайка, пийте чай от растението три-четири пъти през деня преди хранене. Ежедневното пиене на чай от лайка може да помогне за предотвратяване на усложненията от диабет тип 2, като например загуба на зрението и увреждане на нервите и бъбреците. Чаят от цветовете й, е много подходящо средство за лечение на язва. Благодарение на съдържащите се в тях биологичноактивни вещества лайката има силно противовъзпалително действие, с което противодейства на съществуващия при язвата възпалителен процес.

Същевременно лайката образува защитна мембрана спрямо дразнещите действия на приетата храна и повишената стомашна секреция. Ето защо чаят от лайка се пие преди ядене.

Начин на употреба – Най-добре е да се използува извлек, получен на студено (10 чаени лъжички билка се залива с 500 см3 студена вода. След 8 часа се прецежда и се изпива за 1-2 дни.). Може да се използува и запарка за вътрешно и външно приложение – 2 супени лъжици билка се залива с 250 см3 вряща вода и престоява в затворен съд 1 час. Чаят се изпива на два пъти.
Лайката може да приложите и за облекчаване на хремата, като направите инхалация с гореща запарка от лайка. В тенджера налейте 1 литър вряла вода, към нея добавете 2 супени лъжици цвят от лайка и оставете получената смес на котлона на поври малко. След около 5 минути махнете тенджерата от печката, покрийте си главата с хавлиена кърпа и се наведете над съда, от който излиза пара. Тази процедура трябва да се прави поне четири пъти през деня, за да има добър ефект. Чрез лечебната сила на лайката дихателните пътища по-лесно се освобождават от секрета и се облекчава хремата.

 

Билките и подправките стоят в основата на природното лечение, обогатявано и развивано столетия наред от жреци, монаси и лечители. Убедени сме, че пътя към добро здраве и силен дух е възможен, само когато сме в хармония с природата. Биопродуктите с марка „ТРОНКА” се произвеждат по технология целяща запазването на екологично равновесие, без употреба на изкуствени торове, пестициди и изкуствени регулатори.Произведени с много ръчен труд, грижа и любов към земята, те притежават качествата на истинския натурален продукт. 

Коментар

Забележка: HTML не се потдържа!